Wortel, bieten en spinazie-puree maken van de pannenkoekmaaltijd een verantwoorde feestmaaltijd.
Ingrediënten
- 270 g boekweitmeel
- 450 ml halfvolle melk
- 3 middelgrote eieren
- 1½ el traditionele olijfolie
- 1 snufje zout
- 50 ml spinaziepuree
- 50 ml bietenpuree
- 50 ml wortelpuree
- 6 el zonnebloemolie
Bewerkingswijze
- Meng het boekweitmeel met de melk, eieren, olijfolie en het zout en verdeel over 3 kommen.
- Voeg aan elke kom één soort groenten puree toe.
- Verhit 1⁄2 el zonnebloemolie in een koekenpan en bak op laag vuur een pannenkoek. Laat ze niet te bruin worden, anders zie je de regenboogkleuren niet meer.
- Herhaal tot je in totaal 12 pannenkoeken hebt.
- Houd ze eventueel warm in de oven (min 65°C).