Een gezonde burger die ook nog eens goed vult. Dit gerecht is perfect voor iemand die veel honger heeft, maar toch gezond wil eten.
Ingrediënten (4 porties)
- 400 gram kikkererwten, schoongespoeld en afgewaterd
- teentje knoflook, fijngehakt
- een handjevol peterselie
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1/2 theelepel chilipoeder
- 2 eetlepels havermout
- zeezout en peper uit de pepermolen
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- geroosterde hamburger broodjes of pita brood
- 200 gram tomaten salade
- ijsberg sla
Bewerkingswijze
- Druk de kikkererwten droog met wat keukenpapier.
- Plaats deze vervolgens in een blender samen met de ui, knoflook, peterselie, kruiden, havermout en een beetje zout.
- Verwerk het geheel tot er vrijwel geen klonters meer in zitten.
- Haal alles uit de blender en vorm dan met je blote handen 4 burgers van de verwerkte ingrediënten.
- Verhit de olie in een anti aanbak koekenpan, voeg de burgers er aan toe en bak deze vervolgens 3 minuten aan iedere kant tot deze licht bruin zijn geworden.
- Serveer de burgers op hamburger broodjes, de tomaten salade en gesneden ijsberg sla.