Mag ik me even voorstellen? Ik ben Nico van der Meer. Bijna 40 jaar getrouwd met Shirley, vader van drie kinderen en opa van drie kleinkinderen.
Passie voor voeding
Na 45 jaar gewerkt te hebben als chef-kok, productontwikkelaar en als senior docent gastronomie, ben ik sinds 2017 als gevolg van medische problemen met vervroegd pensioen gegaan.
Van jongs af aan heb ik me altijd geïnteresseerd in het ontstaan en het bereiden van voeding. Wat vroeg begon als hobby en bijverdienste als kok in de horeca, heb ik me later met veel plezier gespecialiseerd in de horeca. Jaren later met het overdragen van vakkennis en het bereiden van voeding in het onderwijs.
Het kan beter
Als wereldburger ben ik me de laatste jaren steeds verder gaan verdiepen in de staat van productie en milieuaspecten van voeding. Nee, ik ben geen vegetarische eter geworden. Maar hoe we met diverse milieu- en diervriendelijke aspecten van de voedingsindustrie omgaan, kan zeker een stukje anders.
Ik ben ook niet een wereldverbeteraar als ik zeg dat we ook wat minder vet, suiker en voor-geproduceerd, kant en klare of fastfood eten moeten gebruiken. Als kok wilde ik alles gebruiken wat er voor handen was op de markt, meestal zonder dat ik mij bezig hield met beschikbaarheid en jaargetijden.
Mede omdat ik nu opa ben, ben ik me de laatste jaren nog meer gaan verdiepen in de voeding en het delen van ervaringen betreffende voedingseigenschappen.
Visie
Ik wil me graag inzetten voor MOE en FIT omdat ik de visie ondersteun en een bijdrage wil leveren met het delen van voedingsadviezen, het delen van relatief, betaalbare en snel te bereiden recepten op aanvraag.
Mijn persoonlijke visie is: leg je mobiele telefoon, spel-computer, agenda of tv opzij en maak weer een feest van de belangrijkste onderdeel van de dag: het bereiden en het eten van de dagelijkse maaltijden. Maak tijd voor elkaar en geniet van de dingen waar we zo hard voor hebben gewerkt.
Heb je een vraag of verzoek voor Nico, bijvoorbeeld een tip of recept? Laat het dan hier weten.